mgr Edyta Leźnicka
01 Kwie

Brokułowe kaszotto z kiszoną kapustą

Proste danie z brokułem i kapustą kiszoną poleca się na obiad :)

Składniki:

- Kasza gryczana 50 g - 5 łyżek
- Brokuł 150- 1/3 sztuki
- Papryka 100 g- 1/2 średniej sztuki
- Czosnek- 15 g- 3 ząbki
- Tofu/ filet z kurczaka czy indyka - 100 g
- Oliwa z oliwek- 10 g- 1 łyżka
- Sos sojowy- 5 g- 1 łyżeczka
- Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, curyy, papryka ostra
- Kapusta kiszona 110 g- 1 szklanka
- Marchew 25g - 1/2 małej sztuki

 

 

Sposób przygotowania: Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i ugotować na parze. Czosnek posiekać i wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać pokrojone w kostę tofu lub zamarynowane w przyprawach mięso,podsmażyć. Dodać sos sojowy i po chwili pokrojoną paprykę. Na koniec dorzucić brokuła z kaszą,wymieszać. Danie przyprawić.  Kapustę połączyć z tartą marchewką.

Twój komentarz




POKAŻ