mgr Edyta Leźnicka
06 Kwie

Placuszki bananowe z masłem orzechowym, jogurtem i granatem

Pyszne placuszki, doskonałe na pierwsze czy drugie śniadanie :)

Składniki:
- banan (dojrzały) - 200g - 1 średnia sztuka
- jajo- 50g-1 mała sztuka
-mąka kokosowa/ryżowa/pełnoziarnista- 10 g- 1 łyżka
- kakao- 5g- 1 łyżeczka
- masło orzechowe- 20 g- 2 łyżeczki
- jogurt kokosowy bez cukru (LIDL) lub jogurt naturalny-80g- 4 łyżki
- granat świeży lub ze słoika- 51g- 3 łyżki

 

Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzać olej. Banana rozgnieść na talerzu. Do miski wbić jajo i zmieszać z mąką, kakao i bananem (można zmiksować). Smażyć placuszki na patelni z obu stron. Na talerzu placuszki posmarować masłem orzechowym, jogurtem i udekorować pestkami granatu.

Twój komentarz




POKAŻ