mgr Edyta Leźnicka
03 Kwie

Makaron z rukolą, suszonymi pomidorami i oliwkami

Danie ekspresowe :) Dla miłośników makaronów i suszonych pomidorów :)

Składniki:
- makaron z soczewicy/ pełnoziarnisty/żytni- 50 g
- rukola- 40 g- 2 garście
- czosnek- 5 g- 1 ząbek
- oliwa z oliwek- 5 g- 1 łyżeczka
- suszone pomidory- 35g- 5 sztuk
- oliwki zielone lub czarne- 25 g- 10 sztuk
- sól, pieprz- do smaku

 

Sposób przygotowania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, podczas odcedzania zachować kilka łyżek wody, w której gotował się makaron. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć czosnek, dodać posiekane pomidory i pokrojone oliwki, smażyć 2-3 minuty. Do warzyw dodać odcedzony makaron i 2 -3 łyżki wody z makaronu. Wszystko dobrze wymieszać, dodać rukolę, przyprawy i delikatnie połączyć z makaronem.

 

Twój komentarz




POKAŻ